marți, 30 decembrie 2014

De Crăciun s-au întâmplat fapte bune în Fundeni

marți, decembrie 30, 2014 Scris de Cristina 1 comentariu
     În anul patru de facultate am făcut un stagiu scurt de neurologie în Fundeni, spitalul din București care merge etichetă lângă etichetă cu diagnosticele alea care cutremură pământul de sub picioare: cancere, leucemii, limfoane. De la poartă vezi lângă intrarea principală, la parter, o vitrină cu peruci. M-a luat un fior și m-am gândit: "Doamne ferește să mai ajung vreodată pe aici!". Cea mai mare durere a mea e ca nu a fost așa. De spitalul Fundeni mă leagă niște amintiri copleșitoare. Amintiri dureroase, care au fost presărate în diferite momente cu optimism și speranțe, cu încurajări și lupte interioare, cu demnitate și lecții de viață și mult, mult chin, multă durere și tristețe.

     Dar, de aceste sărbători, la secția de oncologie pediatrică s-a scris o poveste cu zâmbete, acolo unde, de obicei, sunt lacrimi multe. Unde sunt întrebări fără răspunsuri și terminologie de specialitate care îți testează răbdarea.

     Astfel, 30 de copii internați la Spitalul Fundeni din București au primit cadourile de Crăciun, între care și 30 de tablete oferite de UTOK, cu sprijinul a 65 de bloggeri. Tabletele au aplicații educative, încurajează învățatul prin jocuri și lecții distractive. O metodă practică de a face timpul petrecut în spital mai ușor de suportat și de a îndulci durerile!

     Tradiția cadourilor de Sărbători a început în 2011, iar la originile acesteia stă Alina Iatan, fiziokinetoterapeut. În fiecare an s-au oferit hăinuțe, dulciuri și jucării, iar de astăzi, tabletele UTOK își fac loc sub bradul de Crăciun al copiilor. Cu ajutorul lui Cristian Manafu, Costin Cocioabă și Dan Pandrea, povestea a început așa. Și a continuat așa
     
     Ca semn de apreciere a gestului, pe blog am pus și un banner spre UTOK. Fiecare vizită pe care le-o facem e un gest de mulțumire pentru ajutorul lor.

     Acum gata, a trecut feeria sărbătorilor de iarnă. Avem în față un nou an în care să dăruim cât mai mult, fără motiv!

Un comentariu: