joi, 19 iunie 2014

Amintiri din alta viata

joi, iunie 19, 2014 Scris de Cristina Niciun comentariu
     Acum multa vreme, ea prinde autocarul pe ultima suta de metri, pe un traseu care nu-i este uzual. Plateste biletul si ocupa singurul loc ramas liber. Langa el. Se facea comoda pentru  calatoria care avea sa dureze putin sub doua ore, cand el, cu laptopul deja pe genunchi, o intreaba daca vrea sa se uite cu el la un film. Nu avea casti. Ea accepta cu spontaneitate, el zambeste complice.

     Filmul ruleaza anevoios intre statiile numeroase, constituind tot atatea roiuri de intrebari si raspunsuri, avalanse de curiozitati si zambete. Totusi, niciunul dintre pasageri nu se plange de context. Pana la urma, ce sa fie mai enervant: coloana sonora a unei comedii romantice presarate cu situatii stupide sau dialogul entuziast a doi adolescenti amuzati de sincronizare? Ea e genul de adolescenta stearsa, care se remarca prin banalitate ascutita. Fara sa stie cum, un tip o convinsese cu ceva timp in urma ca are ceva special, nici ea nu stia prea bine despre ce anume era vorba, dar miza pe aceasta descoperire interioara ori de cate ori se gandea la cum o catalogau altii, la impactul pe care il lasa asupra celorlalti primul contact. Si desi nemultumita de concluzii, zambea cu superioritate. El era un pusti vorbaret, dornic sa descopere nedescoperitul intr-o mana de fata si mai ales sa o convinga pe ea de asta.

     La destinatie, fiecare isi cauta bagajele. Realizeaza ca au un traseu comun cateva statii de metrou, dar nu reusesc, printre telefoanele de instiintare aferente sosirii lor, sa stabileasca un plan de viitor. El coboara, ea ramane prinsa intr-o convorbire telefonica aparent interminabila, cu tatal ei; o situatie parca desprinsa din "Before Sunset", fara finalizare.

     *
     Doua anotimpuri mai tarziu, ea primeste un mail drept comentariu pe blogul ei lipsit de trafic, dar puternic amprentat de prelungirile personalitatii, caruia ii pusese oricum gand de anulare:
- Tu esti S? Acea S cu care am vazut un film fara sa folosesc pretextul asta pentru a te aduce la mine acasa? Ah, nici nu stii de cand te tot caut...

     *
     Multi ani mai tarziu, parca intr-o alta viata, tinerii se reintalnesc intr-o parcare de supermarket, carandu-si fericirile. El- o blonda scunda, zambareata, tunsa in bob asimetric, ea bagaje si...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu